Ugradnja solarnih elektrana: oblikujemo zeleniju budućnost

U skladu s globalnim pomakom prema održivoj energiji, unaprijedili smo naše usluge uključujući ugradnje solarnih elektrana. Naš iskusni tim koristi najnovije tehnologije za iskorištavanje solarne energije, pružajući rješenja po principu “ključ u ruke” za stambene, poslovne i industrijske klijente.

Pratimo vas korak po korak kroz cijeli proces

Pratimo vas od izrade projekta pa sve do povezivanja na mrežu – a ostajemo uz vas i nakon instalacije. Naša briga je osigurati da cijeli proces prođe glatko.

1
2
3
4
5

Zašto ugraditi solarne elektrane

Ekološka prednost

Proizvodnja energije putem solarnih elektrana ima znatno manji utjecaj na okoliš u usporedbi s tradicionalnim metodama dobivanja energije. Solarne elektrane proizvode električnu energiju pomoću sunčeve svjetlosti, obnovljivog i neiscrpnog izvora energije.

Smanjenje troškova električne energije

Postavljanje solarnih panela na krov ili zemljište omogućuje proizvodnju vlastite električne energije. To može rezultirati značajnim smanjenjem troškova za električnu energiju, posebno dugoročno, jer je sunčeva energija besplatna.

Niski troškovi održavanja

Solarni paneli zahtijevaju minimalno održavanje kako bi održali učinkovitost. Redovito čišćenje od prašine i lišća obično je sve što je potrebno kako bi solarni sustav radio optimalno.

Povećana vrijednost nekretnina

Dodavanje solarnih panela na dom ili poslovni prostor može povećati ukupnu vrijednost nekretnine. Potencijalni kupci sve više cijene održive tehnologije i niske troškove energije.

Poticaji i potpore

Mnoge vlade i organizacije nude poticaje i potpore za ugradnju solarnih elektrana, potičući građane i tvrtke da prijeđu na obnovljive izvore energije.

Prednosti solarne elektrane

Solarne elektrane pružaju čistu i obnovljivu energiju, smanjujući emisije štetnih plinova i doprinoseći očuvanju okoliša. Njihova modularna priroda omogućuje fleksibilnu instalaciju, što ih čini prilagodljivima različitim prostornim i energetskim potrebama. Također, solarne elektrane smanjuju ovisnost o fosilnim gorivima i dugoročno smanjuju troškove električne energije, pružajući stabilnost i sigurnost u opskrbi energijom.

Efikasnost

Efikasnost elektrane ovisi o raznim čimbenicima, uključujući tip i orijentaciju krova, geografsku lokaciju te godišnju potrošnju električne energije.

Trenutno ugrađujemo:

Paneli:

Trina Solar je jedan od najstarijih proizvođača fotonaponskih panela u svijetu, osnovana davne 1997.godine. Kao jedan od vodećih svjetskih dobavljača fotonaponskih (PV) panela i pametnih energetskih rješenja.

Sharp Solar je jedan od prvih proizvođača solarnih panela. Ima 60 godina iskustva u solarnoj industriji diljem svijeta. Sharp solarni energetski sustavi izgrađeni su u skladu sa strogim standardima i politikama kvalitete.

Inverteri:

SolarEdge je razvio DC optimizirano invertersko rješenje koje je promijenilo način prikupljanja i upravljanja energijom u fotonaponskim (PV) sustavima. SolarEdge inteligentno invertersko rješenje maksimizira proizvodnju električne energije uz smanjenje troškova energije proizvedene fotonaponskim sustavom.

SOFAR je oduvijek inzistirao na neovisnim inovacijama, te je na globalnoj razini uspostavio tri centra za istraživanje i razvoj i razvoja tehnologije i proizvoda. SOFAR podržava prijelaz na obnovljivu energiju kroz sveobuhvatan portfelj uključujući PV invertere, hibridne invertere, sustav za pohranu baterija i pametna rješenja za upravljanje energijom za stambene, komercijalne i industrijske, te komunalne primjene.

Sungrow Power Supply Co., Ltd. (“Sungrow”) s više od 405 GW instaliranih širom svijeta, Sungrow je jedan od lidera u istraživanju i razvoju solarne energije. Sungrow je proizvođač invertera s najvećim timom za istraživanje i razvoj u industriji te širokim portfeljem proizvoda koji nudi rješenja fotonaponskih pretvarača i sustava za pohranu energije.

Shenzhen KSTAR Science and Technology Co., Ltd. vodeći je brand u energetskoj elektronici i novim energetskim proizvodima, uključujući kritičnu infrastrukturu podatkovnih centara (UPS, baterija, precizna distribucija), modularna i kontejnerska rješenja podatkovnih centara, PV i ESS rješenja.

Podkonstrukcije:

Renusol je specijaliziran za proizvodnju i prodaju montažnih sustava za solarne panele na sve vrste krovova. S više od 20 godina iskustva i isporukom montažnih sustava za više od 3 Gigavata u više od 48 zemalja, Renusol je jedan od ključnih igrača u PV industriji.

Kako funkcionira solarna elektrana?

Solarni paneli

Kada sunčeva svjetlost pogodi solarnu ploču, stvara se električni napon između njezine prednje i stražnje strane, što rezultira proizvodnjom istosmjerne struje.

Inverter

Istosmjerna struja se nakon toga šalje u pretvarač (inverter) koji transformira istosmjernu struju u izmjeničnu te je prosljeđuje na kućna trošila i/ ili u mrežu ako solarni paneli proizvode više nego što je trenutna potrošnja.

Mreža

Vaš opskrbljivač umanjuje trošak za potrošenu energiju iz mreže za iznos preuzetog viška. Praktički se višak sprema u mrežu i koristi kada trošimo više nego elektrana ptoizvodi (noć, oblačno vrijeme…)

Vaš pouzdan partner

 Kontaktirajte nas kako bismo razgovarali o vašim potrebama i pronašli idealno rješenje.

Česta pitanja

Surađujemo s Trina Solar, SolarEdge i Renusol tvrtkama, a za svakog klijenta nudimo rješenje koje najbolje odgovara njegovim potrebama. 

Naša tvrtka osigurava kvalitetu ugradnje solarnih elektrana kroz kombinaciju stručnosti našeg tima, upotrebu visokokvalitetnih komponenti i pažljivo planiranje svake faze projekta kako bi se osigurala maksimalna učinkovitost i pouzdanost sustava.

Da, radimo projekte za kupce koji se prijavljuju na poticaje i subvencije.

Garancije ovise o proizvođaču i modelu. Za panele Trina Solar, jamstvo je između 10 i 30 godina, s očekivanom minimalnom snagom od približno 85%. Renusol imaju jamstvo 10 godina, dok SolarEdge nudi jamstvo 15 godina. Što se tiče naše usluge montaže, pružamo 5 godina jamstva.

Nudimo i uslugu održavanja elektrane. 
Održavanje uključuje praćenje rada i komponenti elektrane, intevrencije u slučaju bilo kakvog kvara i čišćenje panela na zahtjev. 
Periodički se mogu provjeriti mehaničke i elektičnekomponente, kao i elektrana u cijelosti.

Već pri kreiranju ponude izračunava se prinos energije od elektrane i uspoređuje se s očekivanom potrošnjom. Kalkulacija također izbaci rok unutar kojeg bi se elektrana trebala isplatiti. Rok u kojem se isplati uvelike ovisi o geografskom položaju, orijentaciji, nagibu krova te cijeni i efikasnosti opreme koja je ugrađena.